Prosztata hiperpláziával. Prosztata problémák


Jóindulatú prosztata megnagyobbodás, BPH

Home Benignus prosztata-hiperplázia BHP A benignus prosztata-hiperplázia BHO jóindulatú prosztata megbetegedés, amelynél a prosztata megnagyobbodására kerül sor a prosztata sejtjeinek felesleges szaporodásával. A benignus prosztata-hiperplázia előfordulása nagyon gyakori.

Csaknem minden második 50 év feletti férfinél előfordulnak valamilyen BHP tünetek. Az a vélemény van túlsúlyban, hogy ha minden hetven éven felüli férfit kivizsgálnának, 90 százalékos esély lenne arra, hogy beigazolódna náluk a benignus prosztata-hiperplázia jelenléte.

A prosztatamegnagyobbodás tünetei és következményei

Ennél a megbetegedésnél megnagyobbodik a prosztata izom-szalagos és mirigyes része. A megbetegedés kialakulását két tényező befolyásolja, amelyeknek jelen kell lenniük, mégpedig az életkor és a tesztoszteron.

A prosztatitis- vitaminok férfiaknál

A prosztata sejtjeinek túlszaporodása a vérben levő dihidrotesztoszteron megnőtt mennyisége okozza, ami a tesztoszteron magasan aktív formája.

A prosztatában levő dihidrotesztoszteron mennyisége a korral megnő és a prosztata sejtjeinek megnagyobbodását okozza. Ezután sor kerül a prosztata megnagyobbodására és benignus prosztata-hiperplázia alakulhat ki.

Benignus prosztata-hiperplázia (BHP)

A prosztata növekszik, túlságosan megfeszülnek az izomfonalai, összenyomja a húgycsőt és néhány erre a betegségre tipikus tünet jelenik meg. A leggyakoribb tünetek: gyakoribb vizelés, éjjel is, fájdalmas vizelés égés érzésével, kis mennyiségű vizelet és vizelési kényszer.

Ami veszélyezteti a prosztatitis kezelését

A húgycső és a húgyhólyag összenyomásának következtében olyan tünetek alakulnak ki, mint a megszakított vizelés, gyenge vizeletáramlás, csöpögés vizelés után vagy vizelési képtelenség. A megbetegedés nehéz komplikációkkal végződhet — húgyúti fertőzésekkel, kövek képződésével és a vesék csökkent működésével.

A prosztatitis kezelése a férfiakban

A benignus prosztata-hiperplázia soha nem vezet prosztatarákhoz, viszont a prosztatarákkal együtt fordulhat elő. A benignus prosztata-hiperplázia kezelésének célja a tünetek enyhítése, azok progressziójának megelőzése és a komplikációk csökkentése.

hronični nebakterijski prostatitis simptomi

A kezelés farmakológiai, szintetikus preparátumok, de gyógynövénykivonatok hamis vizelési inger is, valamint sebészeti. Az utóbbi években számos tanulmányt szenteltek a zöldségben, gyümölcsben és gyógynövényekben található fitokémiai anyagok hatásainak.

Nyomtatás Nem is olyan jóindulatú? A benignus prosztata-hiperplázia fennállása esetén — az európai irányelvekkel összhangban — ajánlott a szérum kreatininszintjének ellenőrzése.

Beigazolódott, hogy azoknál az embereknél, akik rendszeresen fogyasztanak keresztesvirágzatú zöldséget, mint például brokkolit, káposztát, kelkáposztát, karfiol és mást, jelentősen kisebb a rosszindulatú daganatos megbetegedések némely típusának az előfordulása.

Ez a zöldség számos olyan Prosztata hiperpláziával tartalmaz, amely kedvezően hat az emberi szervezet sejtjeire.

Prostatitis Wormwood Recept

Egyik közülük az Prosztata hiperpláziával. Ez az anyag a sejt-metabolizmus több szintjén hat, kedvezően befolyásolja a hormonális metabolizmust, segít megakadályozni a daganatos és a humán papillomavírus által módosult sejtek növekedését, valamint segíti elérni azok eltűnését.

prostatitis discharge pain

Az Indolkarbinol antioxidáns és antiaterogén hatásokkal rendelkezik. A 40 év feletti férfiak megelőző vizsgálata nemcsak a benignus prosztata-hiperplázia, de a prosztatarák megelőzésének is a legjobb módja.